Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το πρώτο γίγας κουπόνι της χρονιάς, με όλα τα πρωταθλήματα πλέον μέσα και συνεπώς μπορούμε και τυπικά να πούμε καλή στοιχηματική σεζόν να έχουμε. Ούτε λίγο ούτε πολύ το κουπόνι περιλαμβάνει 326 παιχνίδια για στοίχημα. Ωστόσο, οφείλω να πω ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί διότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και οι εκπλήξεις μας περιμένουν στη γωνία.

Κατά τα άλλα σε λιγάκι θα ανέβει και το αφιέρωμα για τη Serie A που ετοιμάσαμε μαζί με το φίλο Ιταλό, με πολλές πληροφορίες, αναλύσεις των ομάδων και τι αναμένουμε από αυτές. Ελπίζω και το φετινό αφιέρωμα να αποσπάσει αντίστοιχες κριτικές με αυτές των προηγούμενων χρόνων. Επίσης στη στήλη αφιερώματα ήδη από την ρποηγούμενη εβδομάδα υπάρχει το αφιέρωμα για την Primera Division.

Πάμε όμως να δούμε και τι θα παίξουμε,

177 1 1,60
Ομάδες με διαφορετικούς στόχους στο πρωτάθλημα με τη Νοτς Κάουντι έχοντας ένα γεμάτο ρόστερ να είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει την άνοδο μέσα από τα πλέι οφ και από την άλλη η μετριότατη Γουόλσολ που δεν ενισχύθηκε μεταγραφικά να παλεύει για την παραμονή της. Η Νοτς Κάουντι έχει κάνει ήδη το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα μετά και την εύκολη νίκη επί της Χάρτπουλ με 2-0 σε αντίθεση με τη Γουόλσολ όπου ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης και τουλάχιστον πήρε τον πρώτο της βαθμό μόλις την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Όλνταμ τον οποίο και δεν άξιζε είναι η αλήθεια. Συνεπώς πάμε με τον άσσο της Νοτς Κάουντι.

190 2 2,25
Η Τζίλιγχαμ έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα με δύο σερί νίκες σε αντίθεση με τη Ντάγκεναμ που δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα. Ομάδες με διαφορετικούς στόχους καθ ότι η Ντάγκεναμ λόγω των περιορισμένων οικονομικών της δεν ενισχύθηκε, όπως κάθε χρόνο άλλωστε και παλεύει με τις ακαδημίες της και τους παίχτες που πουλά να κρατιέται οικονομικά στη ζωή και να παλεύει για την παραμονή της. Θεωρείται από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Από την άλλη η Τζίλιγχαμ έχει ως στόχο την είσοδο στα πλέι οφ, κάτι που δεν είναι εύκολο βέβαια. Το διπλό κυμαίνεται σε καλή απόδοση, ρισκάρουμε και το αγοράζουμε.

Εκτός κουπονιού

Σπέτσια Βιτσέντζα 1 κατά μ.ο 1,70 -  1,75
 
Η Σπέτσια παρ ότι πριν λίγα χρόνια χρεοκόπησε και βρέθηκε σε ερασιτεχνικές κατηγορίες εμφανίστηκε ο Βόλπι έριξε άφθονο χρήμα στην ομάδα, την έδωσε ξανά πνοή. Ανέβηκε στη Serie B και οι φιλοδοξίες δεν σταματούν εδώ αφού και φέτος ο πρόεδρος άνοιξε το πορτοφόλι και έκανε εξαιρετικέςμεταγραφές, ενδεικατικά αναφέρω Σανσοβίνι, Σαμάρκο, Ντι Τζενάρο με απώτερο στόχο τα πλέι οφ ή τέλος πάντων μία αξιοπρεπή πορεία για να μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο του χρόνου. Από την άλλη η Βιτσέντζα με τα πολλά οικονομικά προβλήματα και ενώ ετοιμαζόταν να παίξει στη Lega Pro καθ ότι πέρσι υποβιβάστηκε, ήρθε ο υποβιβασμός της Λέτσε λόγω των στημένων παιχνιδιών για να μείνει στην κατηγορία. Κάτι που τελεσιδίκησε μόλις την Πέμπτη, με ότι συνεπάγεται αυτό για την προετοιμασία της ομάδας. Για αυτό εξάλλου και δεν συμπεριλήφθηκε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Νομίζω ότι η Σπέτσια μπορεί να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Εύλογος ο άσσος στο 1,80.

Καλή τύχη.