Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ

Ο Παναθηναϊκός που έχει χάσει την ευρωπαϊκή του αίγλη που είχε κάποτε, καλείται απόψε στην πόλη του Πάμπλο Πικάσο να πάρει ένα σκορ τέτοιο που θα του επιτρέψει να ελπίζει σε πρόκριση στη ρεβανς του ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι με τη Μάλαγα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό κόντρα στη Μαδέργουελ.

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά με τους Σκωτσέζους αλλά μη ξεχνάμε ότι οι Σκωτσέζοι ήταν ομάδα της πλάκας. Έκανε πάντως καλό στον Παναθηναϊκό αυτή η άνετη πρόκριση για να ζεσταθεί λίγο και ο κόσμος. Βέβαια οι φυλλάδες και τα διάφορα site έφυγαν στο άλλο άκρο και έκαναν τον Παναθηναϊκό να μοιάζει με Μπαρτσελόνα. Είμαστε εξάλλου η χώρα της υπερβολής. Πάμε όμως τώρα να δούμε το αποψινό παιχνίδι.

Ο Σεΐχης Αμπντουλά Αλ Τάνι, έκλεισε την κάνουλα των χρημάτων με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της Μάλαγας. Η Μάλαγα εκεί όπου πριν κάποια χρόνια ήταν μία ομάδα που πάλευε για την αποφυγή του υποβιβασμού, ο Σεΐχης την οδήγησε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια στην τέταρτη θέση του Ισπανικού πρωταθλήματος, έχοντας ξοδέψει πάνω από 100 εκατ. Ευρώ. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αποχώρησαν παίχτες όπως ο οργανωτής Καθόρλα, ο Ματάισεν, ο Φαν Νιστελρόι και ο Ροντόν. Η χρονιά σίγουρα προμηνύεται δύσκολη κάτι που έχει αντιληφθεί και ο Πελεγκρίνι. Παρά ταύτα, υπάρχουν παίχτες με τρομερή ποιότητα όπως ο Τουλαλάν και ο Χοακίν που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Σίγουρα πάντως δεν είναι η ομάδα φόβητρο, δεν είναι η ομάδα που λες ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει από τα αποδυτήρια.

Το Σάββατο κέρδισε 1-0 τη Θέλτα στην Πρεμιέρα της Primera Division, το παρακολούθησα με θρησκευτική ευλάβεια προκειμένου να έχω μία πρώτη εικόνα από το τι εστί η φετινή Μάλαγα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι το σπουδαίο, βαρετό παιχνίδι. 1-2 καλές φάσεις όλες κι όλες. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιες φάσεις εκατέρωθεν αλλά φαινόταν ότι θα μέναμε στο 0-0. Στο 84 ο Ολίνγκα έκανε το 1-0 και η Μάλαγα πήρε τη νίκη με τη Θέλτα να είχε δοκάρι. Εν κατακλείδι, κάθε άλλο παρά με ενθουσίασε με την απόδοσή της η Μάλαγα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη όπως προείπα οι εφημερίδες μας παρουσίαζαν την όντως καλή εμφάνιση στη Σκωτία, σαν να μιλούσαν για τη Μπαρτσελόνα. Αστεία πράγματα. Η εμφάνιση το έγραψα και εγώ ήταν καλή ενώ άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις ο Σισόκο, ο Μαυρίας και ο Λάζαρος. Τη γνώμη μου για το Φερέιρα την έχω εκφράσει πολλές φορές και παραμένει η χειρότερη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η τριάδα στα χαφ πίσω από τον φορ θα είναι ο Μαυρίας, ο Σισόκο σε ελεύθερο ρόλο και ο Ζέκα. Και ως φορ μάλλον θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος αν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Αν τελικά ο Πορτογάλος κατεβάσει έτσι τον Παναθηναϊκό είναι σωστή κίνηση δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην κόντρα, άρα θέλει γρήγορους παίχτες. Δεν έχει νόημα να βάλεις τον Φορναρόλι που έχει περιττά κιλά ή τον Τοτσέ, θες γρήγορο παίχτη για να κάνεις τη ζημιά.

Στο δια ταύτα, θεωρώ το παιχνίδι ανοιχτό. Δεν είναι εύκολο για τη Μάλαγα, αν ο Παναθηναϊκός παίξει με σοβαρότητα και προσέξει τα μετόπισθεν μπορεί να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Στοιχηματικά μιλώντας, τα συναισθήματα ξέρετε καλύτερα από μένα ότι μένουν στην άκρη, θεωρώ μικρή την απόδοση του 1,65 στον άσσο.