Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Άλλες εποχές δε θα μπαίναμε καν στη διαδικασία συζήτησης για το αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει την πρόκριση με ομάδες τύπου Μαδέργουελ. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει πολύ ως ομάδα τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε στην ομάδα, κάτι που αποτυπώνεται και στη βαθμολογία της UEFA, όπου οι Πράσινοι έχαναν κατά μέσο όρο 7 με 8 θέσεις κάθε χρόνο για να βρίσκονται πλέον στην 50η θέση.

Αναμφίβολα πάντως η κλήρωση ήταν ότι το καλύτερο μπορούσε να τύχει στον Παναθηναϊκό. Η Μαδέργουελ δεν έχει τις παραστάσεις που έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και σίγουρα αν δεν είχε γίνει το σκηνικό με τον υποβιβασμό της Ρέιντζερς προφανέστατα η Μαδέργουελ δε θα αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός έχει μία τεράστια ευκαιρία να προκριθεί και να σώσει (οικονομικά) τη χρονιά. Διότι συγχωρέστε με αλλά δε συμμερίζομαι την αισιοδοξία του Αλαφούζου περί της Παναθηναϊκής συμμαχίας και χωρίς τα λεφτά της πρόκρισης δύσκολα θα βγει η χρονιά.

Ο κομπλεξικός-αποτυχημένος Φερέιρα, όπου τη γνώμη μου για τον Πορτογάλο την έχω γράψει πολλάκις και τη ξέρετε πολύ καλά. Λέω ότι είναι αποτυχημένος διότι πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις έναν προπονητή που σε έξι παιχνίδια στην Ευρώπη έχει 4 ήττες , 1 ισοπαλία και μόλις μία νίκη. Και με ομάδες επιπέδου Οντένσε και Μακάμπι. Και στα περισσότερα παιχνίδια να κάνει σοβαρά λάθη. Επίσης ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει, ότι είναι τόσο κομπλεξικός, όπου στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη δεν έβαλε μέσα τον Καραγκούνη για να συμπληρώσει 100 συμμετοχές. Σημειώνουμε επίσης ότι όλες οι μεταγραφές φέρουν τη σφραγίδα του Πορτογάλου, οπότε θα ξέρουμε και τον υπεύθυνο. Σε μία προσπάθεια να αφελληνιστεί ο Παναθηναϊκός με την ανοχή της διοίκησης. Και ειλικρινά θέλω να μου εξηγήσει κάποιος τι ήταν αυτό το τόσο συγκλονιστικό που έχει παρουσιάσει ο Φερέιρα τον καιρό που είναι στον Παναθηναϊκό και έπρεπε να μείνει και αυτή τη χρονιά.

Ο Πορτογάλος σήμερα θα κατεβάσει την ομάδα με το κλασικό 4-2-3-1 παρ ότι δοκίμαζε όλη τη βδομάδα τα 3-5-2. Και όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου γιατί δεν κατεβάζει με τρεις στόπερ την ομάδα, που για μένα είναι το ιδανικό σύστημα για τον Παναθηναϊκό όταν παίζει εκτός έδρας, είπε ότι είναι καλύτερο να παίζουμε με 4 κεντρικούς αμυντικούς. Ας μην το σχολιάσω καλύτερα….

Όσον αφορά την 11αδα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ και Βελάσκες κεντρικό αμυντικό δίδυμο και δεξιά ο Βύντρα. Μαρίνος και Βιτόλο αμυντικά χαφ. Σισόκο και Ζέκα στις πτέρυγες και ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από τον Τοτσέ.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ακόμα και έτσι όπως έχει καταντήσει είναι ένα επίπεδο πάνω από τη Μαδέργουελ, που πέρσι έτυχε να τη δω σε κάτι παιχνίδια και σίγουρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι Σκωτσέζοι θα παίξουν με πάθος θα πάνε το παιχνίδι στη δύναμη και θα επιδιώξουν να πάρουν ένα καλό σκορ εν όψει της ρεβάνς. Θεωρώ όμως ότι οι Πράσινοι δεν θα ηττηθούν και επιστρέψουν στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές τους ένα σκορ πρόκρισης.