Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ

Ως όμιλος της συνομωσίας μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο τρίτος όμιλος όπου σήμερα θα μάθουμε τις δύο ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τη φάση των 8. Ας δούμε καταρχήν τα σενάρια πρόκρισης γιατί είναι λιγάκι μπερδεμένα.

Η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής: (εντός παρένθεσης είναι τα γκολ της κάθε ομάδας)

Ισπανία 4 (5-1)
Κροατία 4( 4-2)
Ιταλία 2 (2-2)
Ιρλανδία 0 ( 1-7)

Αν στο Ισπανία Κροατία έχουμε νικητή, όποιος νικήσει περνάει ως πρώτος στον όμιλο και αν ταυτόχρονα η Ιταλία κερδίσει την Ιρλανδία επίσης η Ιταλία προκρίνεται ως δεύτερη. Προφανέστατα αν η Ιταλία δεν κερδίσει τότε τα πράγματα απλοποιούνται και η Ισπανία με την Κροατία περνάνε στην επόμενη φάση. Αν υποθέσουμε τώρα ότι το παιχνίδι Ισπανία Κροατία μείνει στο 0-0 και η Ιταλία κερδίσει τότε θα προκριθεί η Ισπανία με την Ιταλία, το ίδιο θα συμβεί εάν η ισοπαλία είναι 1-1 κερδίσει με δύο γκολ διαφορά. Αν όμως έρθει το πολυσυζητημένο 2-2, τότε τα πράγματα αλλάζουν και Ισπανία και Κροατία περνάνε χερακί χεράκι στη φάση των 8.

Η Κροατία μετά την εύκολη νίκη επί της Ιρλανδίας, την προηγούμενη Πέμπτη, παρ ότι δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από την Ιταλία χάρη σε γκολ του Μάντζουκιτς στο 72 και πλέον είναι αισθητά κοντά στην πρόκριση. Η Ισπανία από την άλλη, ξέσπασε πάνω στην Ιρλανδία, ο Τόρες που ξεκίνησε βασικός μιας και ο Ντελ Μπόσκε δεν είδε κάποιο παράξενο όνειρο όπως αυτό που είδε στην πρεμιέρα όταν κατέβασε την ομάδα χωρίς φορ και η Ισπανία φιλοδώρησε την Ιρλανδία με 4 γκολ. Θα μπορούσε κάλλιστα το κοντέρ να γράψει πολλά περισσότερα. Η Ισπανία όπως είδατε παραπάνω βολεύεται και με την ισοπαλία και παίζει για δύο αποτελέσματα.

Άπαντες βέβαια συζητάνε για το περίφημο 2-2, όπου ξυπνάνε εφιαλτικές μνήμες στους Ιταλούς, με το αλήστου μνήμης 2-2 στο Σουηδία Δανία το 2004. Ωστόσο, συγνώμη που θα χαλάσω τα σενάρια συνομωσίας αλλά το σημερινό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με εκείνο του 2004, όπου έπαιζαν δύο σκανδιναβικές χώρες, σαν να λέμε Ελλάδα Κύπρος οπότε ήταν εύκολο να στηθεί και να μείνει εκτός η Ιταλία. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν έχει συμφωνηθεί κάτι και το παιχνίδι είναι καθαρό. Μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα, δεν είναι απίθανο αλλά δεν είναι προσυμφωνημένο.

Στο δια ταύτα, πάμε με το goal/goal μιας και την Κροατία το 0-0 δεν τη συμφέρει άρα θα πρέπει αν ανοιχτεί και ενδεχομένως να δούμε γκολ και από τις δύο ομάδες.

Για το Ιταλία Ιρλανδία, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά η Ιρλανδία απογοήτευσε, πίστευα ότι με τον Τραπατόνι στον πάγκο θα μπορούσε αν μη τι άλλο να μη γίνει ο σάκος του μποξ στον όμιλο αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ο Πραντέλι φαίνεται ότι αφήνει στην άκρη το 3-5-2 και γυρίζει στο κλασικό 4-3-1-2. Ο Μπαλοτέλι που έχει χάσει ανεπανάληπτες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και πέραν από τα νεύρα του δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο θα μείνει στον πάγκο, έχει και ένα πρόβλημα στο γόνατο και τη θέση του θα πάρει ο Ντι Νατάλε. Η Ιταλία όπως είδαμε θέλει γκολ για να προκριθεί σε περίπτωση ισοπαλία ή απλά νίκη αν έχουμε νικητή στο Ισπανία Κροατία.

Συνεπώς πάμε το over, του οποίου η απόδοση έχει πέσει αρκετά. Και για όσους παίζουν εκτός ΟΠΑΠ, αξίζει να κυνηγήσουν και κάποιο χάντικαπ (-1,5), για παράδειγμα για την Ιταλία. Νομίζω ότι θα έχουμε και γκολ από το α ημίχρονο.

Φυσικά όλα αυτά στο live μπορεί να ανατραπούν, εννοείται ότι θα μια στο twitter για να σχολιάζουμε κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Λόγω της απουσίας μου εκτός Αθηνών, το τριήμερο δεν μπορούσα να ήμουν στο twitter για αυτό και ήμουν λίγο εξαφανισμένος.