Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Έφτασε λοιπόν η μέρα και το Euro αρχίζει. Ας το απολαύσουμε λοιπόν και να χαλαρώσουμε από τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Στοιχηματικά μιλώντας, το Euro συνεπάγεται με live betting για αυτό μέχρι και ο ΟΠΑΠ βάζει από σήμερα live betting, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στα πρακτορεία. Τίθενται βέβαια πολλά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία, διότι ας πούμε βλέπεις το παιχνίδι σπίτι σου και μέχρι να πας στο πρακτορείο να ρίξεις το δελτίο μπορεί να έχει πέσει η απόδοση, να έχει μπει γκολ και τα σχετικά. Και όσοι εξ υμών ασχολείστε με το live καταλαβαίνετε τι εννοώ. Είναι καιρός ο ΟΠΑΠ να μπει και στο διαδικτυακό στοίχημα.

Ήδη από την Τρίτη έχω ανεβάσει στη στήλη με τα Αφιερώματα, το αφιέρωμα για το Euro με ανάλυση του κάθε ομίλου ξεχωριστά αλλά με προτάσεις. Όπως και το 2004 η εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης θα αναμετρηθεί με την διοργανώτρια χώρα.

100 Χ 3,10 2 3,85
Αν δεχθούμε τις αποδόσεις των book είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ για πρόκριση στην επόμενη φάση. Όπως έγραψα και αναλυτικά στο αφιέρωμα, η εκτίμηση η δικιά μου είναι ότι η Ελλάδα θα προκριθεί. Και δεν το λέω αυτό διότι είμαστε Έλληνες και τα σχετικά, άλλο το συναίσθημα και άλλο το στοίχημα. Η Πολωνία ως συνδιοργανώτρια θα έχει τη στήριξη του κόσμου της, πιθανόν και την εύνοια της διαιτησίας για ευνόητους λόγους, έληξε και η απεργία που ετοίμαζαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, και προφανέστατα θέλει να μπει με το δεξί στη διοργάνωση. Το κλίμα πάντως στην ομάδα δεν είναι ιδιαίτερα καλό ή για να το πούμε πιο σωστά μοιάζει σαν να φαίνεται στους έξω καλό. Απόδειξη αυτού οι δηλώσεις του Ομπράνιακ σε γαλλική ιστοσελίδα, όπου ανέφερε ότι για όσους δεν είναι πραγματικά Πολωνοί (όπως ο ίδιος) έχουν πρόβλημα στις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είναι πραγματικά Πολωνοί. Φυσικά όπως αναμενόταν ανασκεύασε τις δηλώσεις αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Αγωνιστικά η Πολωνία δεν τρομάζει αλλά θέλει προσοχή.

Για μένα το παιχνίδι θα κριθεί στο χώρο του κέντρου και στο κατά πόσον ο Μανιάτης, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης θα μπορέσουν να ανακόψουν το παιχνίδι των Πολωνών και να μην πάρει εύκολες μπαλιές ο Ομπράνιακ για να τις σπάσει στους εξτρεμ ή στον Λεβαντόφσκι. Αν γίνει αυτό η Πολωνία το καθάρισε το παιχνίδι. Τόσο απλά. Η αδύνατη πλευρά της Πολωνίας είναι στα αριστερά όπου Νίνης και Τοροσίδης πρέπει να συνεργάζονται σωστά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό. Και νομίζω ότι από εκεί η Εθνική θα προσπαθήσει να παίξει από τη δεξιά πλευρά. Αντίθετα από τα αριστερά Πίστσεκ και Μπλαζικόφσκι συνεργάζονται άψογα και άρα ο Σαμαράς πρέπει να δίνει βοήθειες στο Χολέμπας αλλά και να πρεσάρει έτσι ώστε να μην ανεβαίνει εύκολα ο Πίστσεκ. Όσο για τις δηλώσεις του Μπλαζικόφσκι ότι θα μας δείξουν τι έχουν αυτος και οι συμπαίχτες του μέσα στα σορτσάκια τους, είναι ανευ σχολιασμού.

Εν κατακλείδι, θα πάω με την έκπληξη, θα πάω με το Χ2. Αναμένω ένα κλειστό παιχνίδι, ένα παιχνίδι υπομονής με το άγχος σίγουρα να το έχουν οι Πολωνοί.

Για ειδικά στοιχήματα:

Κόρνερ: Over 9.5 (1.83)

Ημίχρονο με τα περισσότερα γκολ: Το δεύτερο ημίχρονο (2,10)

Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Ρωσία Τσεχία οι Ρώσοι ναι μεν είναι το φαβορί αλλά θέλω πρώτα να τη δω, να δω σε τι κατάσταση θα είναι κάποιοι παίχτες και κυριότερα ο Αρσάβιν και μετά θα δούμε. Όπως προείπα και στον πρόλογο το Euro ενδείκνυται κυρίως για live betting.

Προφανέστατα θα τα πούμε και στο twitter.