Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ξεκινώντας με τα χθεσινά παιχνίδια, η επιλογή μας για τον άσσο της Ισπανίας (1,70) δεν πέρασε μίας και έμεινε στο 1-1 με την Ιταλία. Στο καλύτερο παιχνίδι μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, ειδικά στο β ημίχρονο αλλά  με τον Ντελ Μπόσκε βέβαια να κάνει εγκλήματα.Τα είπαμε αναλυτικά και χθες το βράδυ (εδώ). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην Κροατία και την Ιρλανδία φάνηκε και στο χορτάρι αλλά περίμενα πολλά περισσότερα από την Ιρλανδία. Ειδικά με τον Τραπατόνι στον πάγκο δεν περιμενα να δεχθεί φθηνά γκολ. Η Κροατία χτύπησε σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού με το καλημέρα στο α ημίχρονο, στα χασομέρια του α' ημιχρόνου και με το καλημέρα στο β' ημίχρονο. Η Ιρλανδία δικαίως πάντως φωνάζει για τη διαιτησία τόσο στη φάση του δεύτερου γκολ όσο και στη φάση του πέναλτι πάνω στον Ρόμπι Κιν. Πλέον η Κροατία μπαίνει  στο κόλπο της πρόκρισης.

Πάμε στα σημερινά,
 
106 1 2,45
Γαλλία Αγγλία, τα δύο φαβορί του ομίλου συγκρούονται μεταξύ τους στην πρεμιέρα του τέταρτου ομίλου. Για τη Γαλλία ήδη από το αφιέρωμα έχω εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια. Διαθέτει μεσοεπιθέτικα, για μένα αν όχι το καλύτερο σίγουρα ένα από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης. Ωστόσο η αχίλλειος πτέρνα της είναι η άμυνα εκεί όπου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Ραμί και Μεξές δεν έχει δέσει ακόμα. Ωστόσο έχω εμπιστοσύνη στο Μπλαν, μη ξεχνάμε άλλωστε ότι τη ξέρει τη θέση και υπήρξε εγκεφαλικός παίχτης, του κοβε το μυαλό ποδοσφαιρικά. Από τη μέση όμως και μπροστά μπορεί να διασπάσει οποιαδήποτε άμυνα. Και επίσης κάτι πολύ σημαντικό έχει βάθος στον πάγκο. Ενδεικτικά αναφέρω τον παιχταρά Μπεν Αρφά, που για μένα έπρεπε να τον ξεκινήσει, τον Ζιρού της Μονπελιέ, τον Βαλμπουενά, τον Μενέζ κ.α Από την άλλη η Αγγλία όπου λίγους μήνες πριν την έναρξη του Euro άλλαξε προπονητή με τον αποτυχημένο Καπέλο να αποχωρεί και να αναλαμβάνει ο Χόνγκσον. Ο Χόνγκσον ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει αμυντικά την ομάδα και από εκεί και πέρα αφού διασφαλίσει τα νότα του να κυνηγήσει τη νίκη. Η Αγγλία που πάντα για τους Άγγλους είναι το φαβορί σε κάθε διοργάνωση, αλλά παραμένουν losers. Πρέπει να έχει φάει μούντζα, δεν εξηγείται αλλιώς. Έχασε λόγω τραυματισμού τον Λαμπάρντ, τον Μπάρι και τον Κέιχιλ. Ενώ και ο Ρούνει που αποβλήθηκε στο φιλικό με το Μαυροβούνιο θα χάσει τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ενώ ο Ντεφόε έχασε τον πατέρα του και το βράδυ της τετάρτης και μετέβει στο Λονδίνο. Και το ερώτημα είναι πώς να εμπιστευτείς μία ομάδα που θα παίξει με φορ τον Κάρολ; Και να θες δηλαδή δε μπορείς. Η επιλογή μου λοιπόν είναι ο άσσος της Γαλλίας με το ανάλογο ρίσκο φυσικά.

Ειδικά στοιχήματα:

Κόρνερ: Over 9.5 (1,80)

Anytime scorer : Μπενζεμά (2,87)

107 Χ 3,10 2 2,70
Όπως κόντραρα του έτερους συνδιοργανωτές Πολωνούς έτσι θα κοντράρω και την Ουκρανία που ούτως η άλλως είναι σαφέστατα υποδεέστερη από τη Σουηδία. Ως ρόστερ δεν έχει πολλές δυνατότητες με τον ίδιο το Μπλαχίν ακόμα στα φιλικά να πειραματίζεται. Αν δείτε εξάλλου και το ρόστερ θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλοι ( με εξαίρεση πέντε ) αγωνίζονται στο Ουκρανικό πρωτάθλημα. Βέβαια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει τάξει πριμ 13 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που η Ουκρανία κατακτήσει το Euro. Αφού ξέρει ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο για αυτό και ανακοίνωσε αυτό το υψηλό πριμ. Η Σουηδία από την άλλη αν και θεωρώ δύσκολο να σπάσει το δίπολο Γαλλία Αγγλία, όχι ακατόρθωτο βέβαια και υπάρχουν προσδοκίες στην ομάδα παρά τη δύσκολη κλήρωση. Άπαντες βασίζονται στο μεγάλο σταρ της ομάδας τον Ιμπραίμοβιτς όπου έρχεται από γεμάτη χρονιά και τελικά του πέρασε και του ίδιου και θα παίζει πίσω από το φορ. Με τον Ελμάντερ αμφίβολο, ο Τόιβονεν θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης έχοντας από πίσω του τον εξαιρετικό Λάρσον της Σάντερλαντ, τον Ιμπρα και τον παιχταρά Μάρκους Έλμ. Νομίζω ότι η Σουηδία δύσκολα θα ηττηθεί όσο και αν (πιθανώς) ευνοηθεί από τη διαιτησία η Ουκρανία.

Κόρνερ: Over 9.5 (1,80)

Anytime scorer : Ιμπραίμοβιτς (2,87)

Καλή τύχη