Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΙΒΗΡΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Στο Ντόνετσκ στην Ουκρανία έχουμε τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία με το φαβορί φυσικά να είναι η Ισπανία.

Η Πορτογαλία έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και δίκαια έχει φθάσει μία ανάσα από τον τελικό. Θα έλεγα ότι είναι η ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις και λίγοι ήταν αυτοί που ανέμεναν ότι θα πέρναγε από τον όμιλο. Έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια έχει χάσει πολλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν έχει πληρώσει. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τις χαμένες ευκαιρίες του Κρ. Ρονάλντο με τη Δανια, που λίγο έλειψε να τις στοιχίσουν όταν το 2-0 έγινε 2-2. Στον προημιτελικό με την Τσεχία, ήταν ανώτερη έχασε πάλι ευκαιρίες αλλά στο 79 ο Κρ. Ρονάλντο βρήκε δίχτυα και οδήγησε την Πορτογαλία στον ημιτελικό κόντρα στην έτερη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Προφανώς κόντρα στην Ισπανία δεν υπάρχει η πολυτέλεια για να χαθούν πάλι κλασικές ευκαιρίες, με τον Κρ. Ρονάλντο να παίρνει αυτοπεποίθηση μετά το γκολ που πέτυχε, θέλει να οδηγήσει τους Πορτογάλους στον τελικό αλλά μόνο εύκολο έργο δε θα έχει κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Ισπανία. Ενώ στα αγωνιστικά εκτός θα είναι ο Πόστιγκα που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Τσεχία.

Από την άλλη στην Ισπανία ο Ντελ Μπόσκε κατέβασε πάλι την ομάδα χωρίς φορ στον προημιτελικό με τη Γαλλία, για να μας δείξει ότι δεν έκανε λάθος στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Ιταλία όταν πάλι κατέβασε την ομάδα χωρίς φορ. Βάζοντας τον Φάμπρεγας ως προωθημένο. Κάτι που θα πράξει και σήμερα αν όντως ισχύσουν τα ρεπορτάζ. Πήρε πολύ εύκολα την πρόκριση κόντρα στη Γαλλία, αφού ο Μπλαν έκανε εγκλήματα αφήνοντας εκτός τους Νασρί, Ντιαρά και Μενέζ με αποτέλεσμα να χάσει το κέντρο και να κάνει εύκολο το έργο των Ισπανών. Και όχι μόνο αυτό είδαμε μέχρι και τον Ντεμπυσί να παίζει χαφ αντί για μπακ. Η Ισπανία προηγήθηκε νωρίς και εν συνεχεία διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ της σκορ χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα και πέρασε έτσι στον ημιτελικό. Η Ισπανία παίζει με το κλασικό της στυλ, με την συντριπτική κατοχή μπάλας και το passing game αλλά δεν έχει εντυπωσιάσει στη διοργάνωση. Από ότι διαβάζουμε στα ρεπορτάζ δεν θα υπάρχει man to man στον Κρ. Ρονάλντο. Και το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο μπορεί η άμυνα της Ισπανίας να περιορίσει το αστέρι των Πορτογάλων, όπου κακά τα ψέματα αν περιορίσει ο Κρ. Ρονάλντο τα πράγματα θα απλοποιηθούν πολύ για τους Ισπανούς.

Τη γνώμη μου για το σύστημα του Ντελ Μπόσκε την έχω εκφράσει ήδη από το παιχνίδι με την Ιταλία. Προφανέστατα αναμένουμε μία συντριπτική κατοχή για την Ισπανία, αλλά χωρίς φορ ίσως είναι η ευκαιρία για την Πορτογαλία, να κρατήσει το μηδέν πίσω στο σκορ και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση. Συνεπώς, θα πήγαινα στο Χ ημίχρονο, στο να σκοράρει πρώτη η Πορτογαλία το πρώτο γκολ και με ρίσκο ως fan bet πρόκριση για Πορτογαλία.