Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ EURO 2012 BY BETSECRET

4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ
ΓΑΛΛΙΑ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ

Γήπεδα:
«Ντόνμπας Αρίνα», Ντόνετσκ χωρητικότητας 50,000 θέσεων.
«Ολιμπιακό Στάδιο», Κίεβο, χωρητικότητας 60,000 θέσεων.

Τα λιοντάρια ως συνήθως, αυτοχρίζονται φαβορί και κατεβαίνουν στις διοργανώσεις νομίζοντας ότι έχουν υπερομάδα και έχουν καταντήσει να είναι looser. Ομάδα που κατεβαίνει με μοναδικό προωθημένο τον Κάρολ, για τα δύο πρώτα παιχνίδια, λόγω της τιμωρία του Ρούνει, δεν είναι να την παίρνεις σοβαρά υπόψιν σου. Πέρα από την πλάκα, το πήραν χαμπάρι και οι Άγγλοι ότι με τον Καπέλο στον πάγκο, τον οποίο χρυσοπλήρωσαν γιατί τόσο κορόιδα είναι, δεν θα είχαν να δουν κάτι καλό πήραν στη θέση του λίγους μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης τον Ρόι Χόνγκσον. Που ναι μεν ταιριάζει πολύ περισσότερο στο στυλ ποδοσφαίρου της Αγγλίας αλλά το timing είναι λάθος. Η ατυχία χτύπησε για τα καλά την πόρτα της Αγγλίας μιας και εκτός του Λάμπαρντ που τραυματίστηκε στο οικογενειακό φιλικό, τραυματίστηκε και ο Γκάρι Κέχιλ που θα ήταν ο βασικός στόπερ στο φιλικό με το Βέλγιο. Ίσως ενας αγιασμός δεν θα ήταν κακός. Ο Λαμπάρντ πάντως δήλωσε ότι δεν αποσύρεται από την εθνική. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πολλοί φόβοι για επεισόδια και για ρατσιστικές επιθέσεις. Ο Σολ Κάμπερ βγήκε και είπε δημόσια να μην πάνε οι Αγγλοι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Κροατίας ενώ ήδη οι οικογένειες του Τσάμπερλέιν και του Γουόλκοτ δεν θα μεταβούν στις χώρες αυτές λόγω του ότι φοβούνται ρατσιστικές επιθέσεις. Λες και οι Αγγλοι οπαδοί είναι τα καλύτερα παιδιά….

Στο δια ταύτα, μαζί με τη Γαλλία θα πάρουν την πρόκριση, πολύ δύσκολα θα σπάσει αυτό το δίδυμο. (1.53 - Bet365, 1,50 - Willhill)

Βαθιά ανανέωση στη Γαλλία από το Λοράν Μπλαν όπου με μπόλικο ταλέντο κατεβαίνει στη διοργάνωση ως ένα από τα δυνατά αουτσάιντερ. Έχει εξαιρετικό υλικό στα χέρια του ο Μπλαν, ο οποίος επειδή και ως παίχτης ήταν εγκεφαλικός και του έκοβε το μυαλό έτσι και ως προπονητής είναι πολύ καλός και στήνει σωστά την ομάδα. Αν εξαιρέσουμε την άμυνα όπου έχω κάποιες αμφιβολίες από τη μέση και μπροστά είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Για μένα η έκπληξη και από αυτόν που περιμένω να δω πράγματα είναι ο παιχταράς Μπεν Αρφά, επανήρθε από τον τραυματισμό του στη Νιουκάστλ και μαζί με τον Κάμπαιγ και τον Παπίς Σισέ κάνανε όργια. Πάρα πολλές οι επιλογές του Μπλαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έχει πάγκο η Γαλλία. Δύο καθαρόαιμους φορ κάλεσε ο Μπλαν τον Ζιρού που έκανε τρομερά πράγματα με την Μονπελιέ την οποία οδήγησε και στην κορυφή του Championnat και τον Καρίμ Μπενζεμά.

Στο δια ταύτα, όπως προείπα θεωρώ δεδομένο ότι η Γαλλία θα πάρει την πρόκριση αλλά είναι για μεγάλα πράγματα. Είναι δυνατό αουτσάιντερ να φτάσει ψηλά. (1.44 - Bet365, 1.50 - Willhill)

Στην έταιρη συνδιοργανώτρια Ουκρανία, όσο και αν την σπρώξουν δε νομίζω να έχει τύχη για να περάσει τον όμιλο. Και εδώ το κλίμα ως προς τη διοργάνωση δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, έχουν προκαλέσει σημαντικότατες αντιδράσεις οι κατηγορίες των Άγγλων περί ρατσισμού. Στα αγωνιστικά ο Μπλαχίν έχει φτιάξει ουσιαστικά ένα κράμα έμπειρων και νέων παιχτών. Αρχηγός φυσικά παραμένει ο Άντρει Σεφτσένκο. Σαν ρόστερ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, δε βόλεψε και η κλήρωση. Σίγουρα θα αντλήσουν δύναμη από το κοινό τους αλλά μέχρι εκεί.

Στο δια ταύτα, δεν θα προκριθεί (1.61 - Willhill).

Πάμε και στη Σουηδία, όπου το ερώτημα που τίθεται είναι: ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη; Και φυσικά αναφέρομαι στον Ιμπραίμοβιτς, στον οποίο εν πολλοίς ελπίζει όλη η Σουηδία. Ο Ιμπρα προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με 35 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι η έκτη παρουσία της σε Euro και προκρίθηκε σε έναν εύκολο όμιλο πίσω από την Ολλανδία. Ως ομάδα έχει αμυντικά κενά, φάνηκε και στο φιλικό όπου ήρθε 3-2 με την Ισλανδία. Αντίθετα κέρδισαν εύκολα τους Κροάτες με 3-1. Ο Μέλμπεργκ ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια. Θέμα πάντως έχει διαμπορφωθεί μεταξύ του Ιμπρα και του Χάμρεν. Διότι ο μεν Ιμπρα θέλει να παίζει πίσω από τον φορ ενώ ο Χάμρεν τον θέλει να είναι εκείνος φορ. Ο Ιμπρα δήλωσε ότι θα παίζω εκεί που θέλω εγώ για να απαντήσει ο Χάμρεν ότι θα παίζει εκεί όπου του λέω εγώ γιατί εγώ είμαι προπονητής. Μετά βέβαια έπλεξε το εγκώμιο του Ιμπρα.

Στο δια ταύτα, δεν θα προκριθεί όσο και να θέλει το αντίθετο ο Ιμπρα όπου δήλωσε ότι θέλει έναν τίτλο με τη Σουηδία (1.36 - Willhill).