Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

3ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ EURO 2012 BY BETSECRET

3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
ΙΣΠΑΝΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ
ΚΡΟΑΤΙΑ

Γήπεδα:
«PGE Αρένα», Γκντανσκ, χωρητικότητας 40,000 θέσεων.
«Μουνισιπάλ», Πόζναν χωρητικότητας 40,000 θεσεων

Αν κάποια ομάδα μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να σπάσει το δίπολο των φαβορί του ομίλου (Ιταλία – Ισπανία) αυτή για μένα ίσως είναι η Ιρλανδία. Ο λόγος ότι έχει στον πάγκο τον «παππού», τον πολύπειρο Τζιοβάνι Τραπατόνι ο οποίος με την αμυντικογενή τακτική του και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις θα κυνηγήσει τη μεγάλη έκπληξη. Επίσης είναι δεδομένο ότι την εθνική Ιταλίας την ξέρει απέξω και ανακατωτά, γνωρίζει τις αδυναμίες της και εκεί θα χτυπήσει. Αν με ρωτάτε αν είναι εύκολο, προφανώς και δεν είναι αλλά ας την έχουμε στα υπόψιν μας. Το σύστημα που φαίνεται να καταλήγει ο Τραπατόνι είναι το 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκίβεν, στην άμυνα Ο Σέι, Νταν, Λέντζερ, και ο Γουαρντ. Στη μεσαία γραμμή ο δαιμόνιος Ντάμιεν Νταφ ο οποίος πρέπει να θυμηθεί τα νιάτα του γιατί ιδίως την ταχύτητά του θα τη χρειαστεί η Ιρλανδία, ο Γουίλαν, ο Άντριους και ο εξαιρετικός Μακ Γκίντι. Λίγο πιο μπροστά θα είναι ο Ντόιλ και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ρόμπι Κιν. Ο οποίος μπορεί να βγάζει το ψωμί του πλέον στην Αμερική αλλά την αίσθηση του γκολ δεν την έχει χάσει και θέλει τη μισή ευκαιρία για να την κάνει γκολ.

Στο δια ταύτα, την κρατάμε ως μία πιθανή έκπληξη.

Η Ισπανία μετά την κατάκτηση του Euro 2008, του Mundial στη Ν. Αφρική θα επιδιώξουν να παραμείνουν στην κορυφή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Ντελ Μπόσκε δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στις κλήσεις που έκανε όπως και στην 11αδα που θα κατεβάσει, όπου είναι ήδη γνωστή. Οι εννέα από τους 11 αγωνίζονται είτε στη Μπαρτσελόνα είτε στη Ρεάλ. Σε σύστημα 4-2-3-1. Φυσικά κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Άγιος Ικερ, ο Κασίγιας. Στην άμυνα ο Αρμπελόα, ο Ράμος, ο Πικέ και ο Άλμπα. Στη μεσαία γραμμή ο Μπούσκετς με τον Τσάμπι Αλόνσο θα είναι τα αμυντικά χαφ, τριάδα μπροστά θα είναι ο Τσάβι έχοντας στα αριστερά και στα δεξιά του, τον Σίλβα και τον Ινιέστα αντίστοιχα. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Τόρες. Σίγουρα παίζει και του Γιορέντε ο οποίος έκανε πραγματικά όργια φέτος με τη Μπιλμπάο και δικαιούται θέση βασικού δεδομένου ότι ο Τόρες δεν είναι βασικός στην Τσέλσι αλλά σίγουρα θα θέλει να αποδείξει πράγματα. Είναι ένας πονοκέφαλος για τον Ντελ Μπόσκε ποιον από τους δύο θα επιλέξει. Επίσης η απουσία του Πουγιόλ από την άμυνα θα είναι εμφανής, ίσως όχι τόσο αγωνιστικά αλλά στο γεγονός ότι αυτός είναι η ψυχή της ομάδας, ο αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης.

Στο δια ταύτα, η Ισπανία θα πάρει την πρόκριση (1.11 - Willhill) και λογικά την πρωτιά του ομίλου. (1.53 - Bet365)

Λέτε να ισχύσει αυτό δείχνει η ιστορία ότι μετά από κάθε σκάνδαλο έρχεται και μία κούπα; Δύσκολο έως πολύ δύσκολο. Αρχή στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία όπου ενώ ήταν σε εξέλιξη πριν από το Μουντιάλ σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια, ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο. Είχε βέβαια ομαδάρα με Ντίνο Τζοφ, Κόντι, Ταρντέλι. Ντοσένα κ.α. Το 2006 στο Μουντιάλ είχαμε το σκάνδαλο Calciopoli με την Ιταλία πάλι να κατακτά το τρόπαιο. Φέτος έχουμε πάλι μία από τα ίδια, αλλά αυτή η Ιταλία δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος. Ο Πραντέλι έχει κατεβάσει αισθητά το μ.ο σε αντίθεση με άλλες διοργανώσεις και παρ ότι υπάρχει το υλικό κάπου η ομάδα δεν έχει δέσει. Κάτι που φάνηκε στο μοναδικό φιλικό προετοιμασίας που έδωσε με τη Ρωσία. Ο Πραντέλι αναμένουμε να κατεβάσει την Ιταλία με 4-3-2-1, με σφιχτό κέντρο δηλαδή.

Στο δια ταύτα, ας είμαστε επιφυλακτικοί, είναι μεν το φαβορί με την Ισπανία για την πρόκριση αλλά να την προσέξουμε.

Την Κροατία είχαμε την τύχη να τη δούμε πολύ καλά μιας και ήταν στον όμιλό της εθνικής μας, όπου βγήκε δεύτερη. Έπαιξε στα πλέι οφ με την Τουρκία και πήρε το εισιτήριο για το Euro και ο Μπίλιτις παρέμεινε στην καρέκλα του διότι αν δεν έπαιρνε την πρόκριση ήταν δεδομένο ότι θα αποχαιρετούσε την καρέκλα του τεχνικού της εθνικής Κροατίας και όπως όλα δείχνουν θα γίνει πράξη μετά το Euro. Αναμφίβολα κληρώθηκε σε δύσκολο όμιλο, σίγουρα υπάρχει ποιότητα στην ομάδα (Μόντριτς, Γέλαβιτς, Κραντσαρ, Ράκιτιτς) αλλά δύσκολα θα πετύχει κάτι καλό. Δε νομίζω ότι είναι σε θέση να κάνει την έκπληξη. Αν ήταν σε έναν πιο βατό όμιλο θα είχε ελπίδες για να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Με το κλασικό 4-4-2 αναμένουμε να κατεβάσει την ομάδα του ο Μπίλιτς που δεν είναι και από τους προπονητές που προσέχουν ιδιαίτερα και την άμυνά τους. Πλετίκοσα κάτω από τα γκολποστ, στην άμυνα Τσόρλουκα, Σίμουνιτς, Σκιανφετλ και Στρίνιτς. Στη μεσαία γραμμή, Κράνιτσαρ, Βουκόγιεβιτς, ο Μόντριτς και ο Ράκιτιτς. Ενώ στην επίθεση θα είναι ο εξαιρετικός, ο παιχταράς Γέλαβιτς που νομίζω θα πάρει αργά ή γρήγορα μεταγραφή για μεγάλη ομάδα με τον έμπειρο Ολιτς όπου με τα δικά του γκολ οδήγησε την Κροατία στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Στο δια ταύτα, καλή μεν αλλά μέχρι εκεί δε νομίζω να κάνει την έκπληξη και να πάρει την πρόκριση. Ο Μπίλιτς πρέπει να προσέξει την άμυνά του, ο Ολιτς ας πούμε μπορεί κάλλιστα να μείνει στον πάγκο και να μπει ένα επιπλέον χαφ.