Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ EURO 2012 BY BETSECRET

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΑΝΙΑ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Γήπεδα:
«Μέταλιστ», Κάρκιβ, χωρητικότητας 35,000 θέσεων.
«Αρένα Λβιβ», Λβιβ, χωρητικότητας 32,767 θέσεων.

Η Γερμανία για πολλούς θεωρείται ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Euro και φυσικά όχι άδικα. Ωστόσο επιτρέψτε μου να μην ενστερνιστώ αυτή την άποψη. Δεν πιστεύω ότι η Γερμανία θα το σηκώσει. Αν και ο Λεβ έχει βάλει ως στόχο την κατάκτηση μετά το χαμένο τελικό στο προηγούμενο Euro με την Ισπανία. Στα δύο φιλικά προετοιμασίας με την Ελβετία και το Ισραήλ, σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασε. Ειδικά στο παιχνίδι με την Ελβετία όπου και ηττήθηκε με 5-3. Μπορεί να έπαιζε ο τρίτος τερματοφύλακας και να είχε απουσίες εν τούτοις η εικόνα θύμιζε ομάδα αλάνας και όχι Γερμανία. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε γράψει και παραπάνω το κοντέρ. Προφανέστατα δεν θα δούμε αυτή την εικόνα των φιλικών στη διοργάνωση. Αλίμονο η φουρνιά αυτή των Γερμανών είναι εξαιρετική, ειδικά από στο χώρο του κέντρου και μπροστά. Παρ ότι ο Λεβ έχει καλέσει παίχτες σε μικρές σχετικά ηλικίες όλοι τους όμως έχουν παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα.

Στο δια ταύτα, προφανέστατα θα πάρει την πρόκριση, δεν τίθεται προς αμφιβολία αυτό. (1.25 - Bet365, 1.28 - Willhill)

Η Δανία είχε την ατυχία να πέσει πάνω στα μεγαθήρια και οι ελπίδες για κάτι καλό είναι απελπιστικά μικρές. Όπως και να το κάνουμε από άποψη ρόστερ είναι πολύ πίσω από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου και λογικά θα τερματίσει στην τελευταία θέση. Ο πολύ έμπειρος Μάρτιν Ολσεν στον πάγκο έχει επιχειρήσει μία βαθιά ανανέωση στην ομάδα, έχει τον τρίτο χαμηλότερο μ.ο ηλικίας με 26,5 έτη. Ο παίχτης που σίγουρα ξεχωρίζει είναι ο 19χρονος Έρικσεν του Άγιαξ, είναι το μεγάλο αστέρι της Δανίας. Θα είναι πίσω από το Μπέντνερ σε αυτό το 4-2-3-1 του Ολσεν. Ο Σόρενσεν είναι ο μεγάλος άτυχος μιας και έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε πέμπτη μεγάλη διοργάνωση καθ ότι τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Βραζιλία. Τη θέση του πήρε ο Κάσπερ Σμάιχελ γιος του μεγάλου τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ Πίτερ Σμάιχελ. Κατά τα λοιπά, δεν θεωρώ ότι αυτή η Δανία έχει σχέση με τη Δανία του παρελθόντος και δεν αναμένω πολλά από τους Σκανδιναβούς.

Στο δια ταύτα, επιλέγουμε Δανία τελευταία θέση στον όμιλο. (1.61 - Bet365)

Η Ολλανδία είναι επίσης για πολλούς το φαβορί της διοργάνωσης. Μάλιστα κάποιοι το προχωρούν ακόμα περισσότερο με ζευγάρι τελικού Γερμανία Ολλανδία. Λέτε να ήρθε η ώρα των Ολλανδών; Είναι πολύ πιθανό. Αναμφίβολα το ρόστερ σφύζει από ποιότητα και κυρίως από τη μέση και μπροστά όπου ο Φαν Μάρβεικ έχει πάμπολλες λύσεις και αυτό είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Ολλανδό εκλέκτορα. Κατά την άποψη μου διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ στη διοργάνωση. Αλλά το θέμα είναι αν και κατά πόσο οι Οράνιε έχουν ξεπεράσει τα σύνδρομα του παρελθόντος. Εκτιμώ πως ναι, αν και η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας είναι η άμυνα όπου δεν είναι ότι το καλύτερο. Ο Φαν Πέρσι έρχεται από μία εξαιρετική χρονιά και αναμένεται να ηγηθεί της επίθεσης των Ολλανδών.

Στο δια ταύτα, προφανέστατα μαζί με την Ολλανδία θα πάρουν την πρόκριση (1.53 - Bet365, 1.44 - Willhill) και στο μεταξύ τους παιχνίδι θα κριθεί και η πρωτιά. Πάμε και με Φαν Πέρσι (3.25 - Bet365) πρώτο σκόρερ Ολλανδίας.

Στην Πορτογαλία τώρα, είναι δυνατόν να εμπιστευτείς μία ομάδα που δεν έχει έναν αξιόλγο επιθετικό ή μάλλον έναν επιθετικό. Προσωπικά ο τελευταίος επιθετικός που θυμάμαι από την Πορτογαλία είναι ο Παουλέτα, άντε και ο Νούνο Γκόμεζ. Το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι και σε αυτόν τον όμιλο που έπεσαν με τα δύο φαβορί της διοργάνωσης δε μπορούν να ελπίζουν και σε πολλά. Ότι και να κάνει ο Κρ. Ρονάλντο και ο Νάνι δε γίνεται να κάνουν θαύματα. Και στο πρόσφατο φιλικό με την Τουρκία όπου ηττήθηκε εύκολα με 3-1, η εμφάνιση ήταν κάκιστη. Με τον Κρ. Ρονάλντο να χάνει και πέναλτι και τον Βολκάν Ντεμιρέλ να το αποκρούει στην αριστερή του γωνία.

Λογικά θα βολευτεί με την τρίτη θέση, πίσω από τα δύο φαβορί της διοργάνωσης. Συνεπώς επιλέγουμε να μην προκριθεί (1,61 - Willhill)