Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ;

Κι εκεί που οι πάντες είχαν για ακλόνητο φαβορί τη Γιουβέντους σ’ ό,τι αφορά τον τίτλο της Serie A, η Μίλαν πλησίασε στον έναν πόντο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Πάμε στοίχημα ότι το που θα καταλήξει η κούπα θα ξεκαθαρίσει στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής;

Η Γιουβέντους, η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος επισκέπτεται την Κάλιαρι, γνωρίζοντας πως πλέον δεν επιτρέπονται άλλα στραβοπατήματα. Ως τέτοιο θα πρέπει να λογίζεται το εντός έδρας 1-1 της περασμένης Τετάρτης με τη Λέτσε, έπειτα από μεγάλο λάθος του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Έχει 78 βαθμούς και νιώθει «καυτή» την ανάσα των «ροσονέρι» στο μείον ένα, ενώ ευνοείται και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η γηπεδούχος Κάλιαρι, στον αντίποδα, φιγουράρει στη 14η θέση της βαθμολογίας, βρίσκεται στο συν εφτά από την επικίνδυνη ζώνη και είναι θεωρητικά αδιάφοροι. Είναι, ωστόσο, δεδομένο ότι θα παίξει για το γόητρο, καθώς ένα ματς απέναντι στους «μπιανκονέρι» έχει πάντα τη δική του αίγλη. Η «Μεγάλη Κυρία» έχει, παρά ταύτα, περισσότερες πιθανότητες και αν δε δείξει και πάλι τάσεις αυτοκτονίας, θα τα καταφέρει. Το διπλό είναι καλή περίπτωση, ενώ και το under ίσως στείλει ταμείο και προσφέρεται σε μεγαλύτερη απόδοση.

Στο στοίχημα κουπόνι χωρίς το ιταλικό clasico δε νοείται, τη στιγμή που μάλιστα αυτό είναι τόσο κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Η Ίντερ, λοιπόν, υποδέχεται τη Μίλαν στο «κοινό» τους γήπεδο και διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος. Τρεις ομάδες ισοβαθμούν στους 58 (Νάπολι, Ουντινέζε, Λάτσιο), ενώ η ίδια έχει 55. Αν δε γνώριζε, μάλιστα, την ήττα με 3-1 από την Πάρμα την προηγούμενη αγωνιστική, θα υπήρχε τώρα τετραπλή ισοβαθμία. Η Μίλαν, από την πλευρά της, κατόρθωσε από το συν πέντε που είχε από το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε να βρεθεί στο μείζον τρία και τώρα στο μείον ένα με τα πάντα να παραμένουν «ρευστά». Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το… δώρο που της έκανε αυτό, νίκησε 2-0 την Αταλάντα, νίκη που ήταν η τρίτη συνεχόμενη και τώρα θέλει μόνο το τρίποντο και στο τοπικό ντέρμπι. Δυνατό ματς αναμένεται, με μάχες σώμα με σώμα και πολύ σκοπιμότητα, αλλά ενδεχομένως χωρίς θέαμα. Το under και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι αρκετά πιθανό.