Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Αναμφίβολα το τελευταίο μεγάλο κουπόνι της χρονιάς, στα περισσότερα πρωταθλήματα είτε έχουμε τελευταία είτε προτελευταία αγωνιστική, τα κουκιά είναι μετρημένα και φυσικά οι μπουκ έχουν πάρει τα μέτρα τους κουρεύοντας αναλόγως και τις αποδόσεις.

276 2 1,55
Η Πεσκάρα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, βρήκε ξανά τη φόρμα της στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, σκοράρει για πλάκα έχει μακράν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και ενδεικτικό είναι ότι στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει πετύχει 14 γκολ (!!!). Χώρια τις χαμένες ευκαιρίες, τα δοκάρια που είχε σε αυτά τα παιχνίδια. Η ομάδα του Ζέμαν χτυπά την απευθείας άνοδο, αλλά η θέση έχει άλλους δύο μνηστήρες τη Σασσουόλο και τη Βερόνα που ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οπότε τα περιθώρια για γκέλα δεν υφίστανται, ειδικά κόντρα σε αντιπάλους όπως η Γκροσέτο. Η Γκροσέτο που είναι στο +10 από τη ζώνη των πλέι αουτ για τον υποβιβασμό, ουσιαστικά έχει σωθεί και είναι αδιάφορη. Εντός έδρας μετρά (5-8-6), δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ενώ και στα τελευταία παιχνίδια κινείται σε πολύ μέτρια επίπεδα και κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει με την αγωνιστική της κατάσταση. Θεωρώ ότι η μηχανή των γκολ, η ομάδα του Ζέμαν με τα 80 γκολ ενεργητικό σε 37 παιχνίδια, ακόμα και χωρίς τον αρχισκόρερ Ιμόμπιλε (34/26) νομίζω ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στην αδιάφορη Γκροσέτο.

366 1 1,70
Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον μιας και η Σοσιεδάδ είναι παντελώς αδιάφορη ενώ η Οσασούνα κυνηγά έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Οσασούνα είναι στο -2 από την 6η θέση ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζει με τη Σανταντέρ όπερ και σημαίνει οτι μπορεί εύκολα να κάνει το 2χ2. Η Οσασούνα στην Παμπλόνα είναι εξαιρετικά δυνατή (9-6-3), προέρχεται από τη βαριά ήττα με 4-0 από τη Βαλένθια σε ένα παιχνίδι όπου από 44 έπαιζε με 10 παίχτες λόγω αποβολής με του φορ Λέκιτς, στο 75 έγινε το 1-0 και μετά κατέρρευσε. Η Σοσιεδάδ από την άλλη πήρε σημαντικό βαθμό μέσα στην έδρα της Ατλέτικο, χάρη σε γκολ του Βέλα στο 91. Έτσι η Σοσιεδάδ συμπλήρωσε 7 παιχνίδια αήττητη και εξασφάλισε την παραμονή της. Πέρα όμως από το βαθμολογικό κίνητρο πάμε στον άσσο διότι η Οσασουνα με τη Σοσιεδάδ έχουν φιλικότατες σχέσεις και στο παρελθόν έχουν ανταλλάξει και βαθμούς. Οπότε πάμε στον άσσο αν και η τάση στο διαδίκτυο δεν είναι σαφής προς τον άσσο, ανέμενα διαφορετική εικόνα.

370 1 1,70
Προτελευταία αγωνιστική στην Πορτογαλία και το αποψινό παιχνίδι για την Ακαδέμικα είναι το τελευταίο της χαρτί για να σωθεί. Αν σήμερα δεν κερδίσει πέφτει. Τόσο απλά. Τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με τη Γκιμαράες. Εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι. Η Ακαδέμικα είναι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά μόλις στο -1 από τη Φειρένσε. Παίζει με την αδιάφορη Σετουμπάλ που εκτός έδρας έχει μόλις δύο νίκες σε 14 παιχνίδια, η διοίκηση έβαλε το εισιτήριο μόλις 1 ευρώ για να γεμίσει το γήπεδο και πάμε με τον άσσο. Η απόδοση του άσσου πέφτει σε όλες τις εταιρίες, πλέον έχει φτάσει σε επίπεδα ΟΠΑΠ. Ήδη το line στην Ασία έχει αλλάξει από το -0,25 στο -0,5 για την Ακαδέμικα με πτώση μάλιστα της απόδοσης. Θα πω την κλασική μου ατάκα, εμείς θα χάσουμε ένα δελτίο και αυτή την κατηγορία.

Καλή τύχη.