Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΤΙΚΗ

Ούτε και στο debate που πόνταρε πολλά, μήπως και έτσι μειωνόταν κάπως η διαφορά o Καραμανλής δεν κέρδισε τις εντυπώσεις. Το αντίθετο θα έλεγα αφού εμφανίστηκε αμυνόμενος κάνοντας ουσιαστικά (από τώρα) αντιπολίτευση, περιέγραφε μία εικόνα για την προηγούμενη 5ετία λες και ζούσε άλλο πλανήτη ενώ δεν δίστασε να πετάξει και λάσπη στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου βαφτίζοντας ας πούμε την Ανθούσα δάσος. Και αυτό δεν είναι αυθαίρετο δικό μου συμπέρασμα αλλά το αποτυπώνουν πλήρως οι μετρήσεις που τρέχουν αυτές τις 2 ημέρες (μετά τα debate δηλαδή). Τις οποίες βέβαια τα ΜΜΕ δεν μπορούν να μεταδώσουν λόγο του γνωστού νόμου Παυλόπουλου που απαγορεύουν τις δημοσκοπήσεις μέχρι και 15 μέρες πριν τις εκλογές. Αυτές οι 3 δημοσκοπήσεις ανοίγουν τη διαφορά υπερ του ΠΑΣΟΚ στο +6,5. Κάτω από αυτές τις συνθήκες έψαξα και βρήκα τις αποδόσεις που κυκλοφορούν για το νικητή των εκλογών.

Όπως βλέπετε παρακάτω σε 8 εταιρίες στοιχημάτων το ΠΑΣΟΚ δίνεται από 1,02 - 1,05 να κερδίσει τις εκλογές η δε Ν.Δ γύρω στο 10,00. (Ούτε η Μπαρτσελόνα με τα Σούρμενα να έπαιζε). Μάλιστα η bwin (εικόνα 1) έριξε και την απόδοση για τπν νικητή των εκλογών από το 1,03 στο 1,02. Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν. Κατά τα άλλα στη bwin (εικόνα 1) είναι η εταιρία στην οποία υπάρχουν και αρκετά άλλα ειδικά στοιχήματα γύρω από τις εκλογές. Όπως ας πούμε το προβάδισμα νίκης. Προσωπικά εκτιμώ άνω των 5 μονάδων. Κατά συνέπεια το στοίχημα από 5 έως 6,5% για νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι μία πολύ καλή επιλογή, στην απόδοση του 2,75. Έν συνεχεία καλό στοίχημα είναι ότι οι οικολόγοι θα πάρουν κάτω από 2,5% σε απόδοση του 1,70. Το 8% του ΚΚΕ είναι οριακό. Όσο για το νικητή των εκλογών με χάντικαπ το αφήνω στην άκρη. Είναι πολύ δύσκολο προς επιλογή.

Μία άλλη εταιρία που έχει κάποια ειδικά στοιχήματα είναι η Centrebet (εικόνα 2,3 και 4). ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ για το ποιο θα τερματίσει στη τρίτη θέση, εκτιμώ ότι θα είναι το ΚΚΕ. Επίσης το ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι θα πάρει αυτοδυναμία , 1,42 η απόδοση. Ακόμα στο 1,30 βρίσκουμε το ΣΥΡΙΖΑ να μπει στη Βουλή. Και νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς να το προσπεράσει έτσι. Οι οικολόγοι δεν θα μπουν στη βουλή με απόδοση 1,25. Και τέλος, εκτιμώ ότι το άθροισμα των ψήφων των δύο μεγάλων κομμάτων θα ξεπεράσει το 75%, απόδοση 1,30. Αυτά και από τη Centrebet.

Μία άλλη εταιρία που έχει ένα ενδιαφέρον αλλά εξαιρετικά δύσκολο στοίχημα είναι η Expekt (εικόνα 5) όπου έχει κάποια ζυγαριά υποψηφίων βουλευτών και μας ζητά να επιλέξουμε ποιος θα πάρει τους περισσότερους ψήφους. Εδώ είναι δύσκολα και επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ.


Ακολουθούν οι αποδόσεις 8 εταιριών στοιχημάτων με θέμα τις εκλογές στης 4 Οκτωβρίου. (Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να δείτε τις αποδόσεις)

1. http://www.bwin.com/



2.http://www.centrebet.com/



3. http://www.expekt.com/